30 oktober 2008

Robinella - Solace for the Lonely (2006)


Robinella (Bailey) komt aardig in de spotlights te staan na het uitbrengen van haar derde album "Robinella and the CC Stringband" in 2003. Van "Man Over" wordt zelfs een videoclip gemaakt. Na dat album gaan zij en haar man Cruz Contreras (de CC in de CC Stringband) uit elkaar en volgt in 2006 haar eerste solo album waar ook nog veel ex-Stringband leden op meespelen. De liedjes op dit album zijn fijn in het gehoor liggende jazzy bluegrassliedjes. Ook de Melanie cover "Brand New Key" krijgt dit laid back sausje mee maar blijft toch dicht bij het origineel. Het nummer "Little Boy" is een vreemde funky eend in de bijt maar een welkome afwisseling op het anders wel wat té relaxte album. Een tweede soloalbum schijnt later dit jaar nog uit te komen.

27 oktober 2008

Mindy Jostyn - Cedar Lane (1997)


De eerste nummers van Mindy Jostyn's "Cedar Lane" waren erg hoopgevend. Vooral de krachtigere nummers zoals "Other Guys Girls" en het titelnummer "Cedar Lane", een blauwdruk van de perfecte straat in een willekeurig idyllisch Amerikaanse dorpje, zijn erg krachtige nummers die staan als een huis. Jammer genoeg vervalt het album naar het einde toe in zouteloze, kale jazzy popsongs. Van de Mindy Jostyn die als een stoere rocker met bijbehorende gitaar is te zien op de achterkant van het cd-boekje is jammer genoeg weinig overgbleven. Haar eerste album "Five Miles from Hope", met gastbijdrages van Carly Simon, Donald Fagan en Garth Hudson, is daarentegen een meer samenhangend americana-geheel.

26 oktober 2008

Amy Rigby - Little Fugitive (2005)


Amy Rigby’s "Little Fugitive" heeft het voorrecht om het eerste album te zijn wat opnieuw aandachtig wordt beluisterd. "Little Fugitive" is haar laatste solo-album en bevat een twaalftal zeer vakkundig geschreven pop/rock verhaaltjes. Tekstueel is duidelijk te merken dat Rigby al een jongedame op leeftijd is. Bijvoorbeeld in het grappige doch aangrijpende "The Trouble with Jeanie", een lofzang over de ex-vrouw van haar man. Maar ook de wat stevigere nummers worden niet geschuwd. Zo is aan het eind van "Dancing with Joey Ramone" zelfs nog een sterk staaltje Ramones gitaargeweld te horen. Aan het einde van het album laat Rigby ook nog horen dat ze qua folk-pop deuntjes niet onder hoeft te doen voor de Four Bitchin' Babes of de Roches, zoals te horen is in "Girls Got It Bad".