06 januari 2010

Lucy Wainwright Roche


In huize Wainwright was Lucy een regelrechte rebel. Ze maakte haar school af en had een normale baan als lerares. Maar na een paar jaar kroop het bloed waar het niet gaan kon. In april 2007 verscheen haar eerste EP simpelweg getiteld "8 Songs". De helft van de nummers op deze EP zijn eigen nummers. Daarnaast is er ruimte voor covers van Richard Shindell en Christine McVie (Fleetwood Mac) en een tweetal traditionals. Een jaar later verscheen de volgende EP "8 More" met onder andere Crash Test Dummies en Bruce Springsteen covers.

Om nog even de familiaire relaties in kaart te brengen; Lucy is de dochter van Loudon Wainwright III en Suzzy Roche. Suzzy vormt samen met haar zussen Terre en Maggie de folkgroep The Roches. Loudon is de broer van singer/songwriter Sloan Wainwright en was eerder getrouwd met Kate McGarrigle, die op haar beurt samen met haar zus Anna de The McGarrigle Sisters vormde. Loudon en Kate zijn de ouders van Rufus en Martha Wainwright (ook te zien in het filmpje van The McGarrigle Sisters te zien). Volgt u het nog een beetje?

Via haar blog kan je geld doneren om haar te helpen om de kosten van haar eerste volwaardige album te financieren. Een donatie van een schamele $ 30 levert je al een gesigneerd exemplaar op van het album en voor $ 2500 word je zelfs als executive producer genoemd. Het is dat ik wat krap bij kas ben, anders had ik graag $ 5000 gedoneerd voor een privé concert.

0 berichten: